FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat traži isplatu lipanjskih plaća radnicima OVV-a

Autor: dduk
ZAGREB, 30. srpnja 2012. (Hina) - Sindikat hrvatskih željezničara upozorio je danas premijera Zorana Milanovića te uprave HŽ Holdinga i tvrtke Održavanje vučnih vozila (OVV) da 579 radnika OVV-a još nije dobilo plaće za lipanj te zatražio hitnu isplatu tih plaća.

Prema financijskom stanju društava HŽ Holdinga, nije vjerojatno da će plaća biti isplaćena i sutra, što znači da će isplata plaća zarađenih u lipnju biti isplaćena tek u kolovozu, upozorava sindikat u otvorenom pismu.

Do podneva su iz HŽ-a stizale optimistične informacije da će danas biti isplaćene plaće svih kćerinskih društava, no dio društava isplatio je plaće, a OVV, kojem je vlasnik HŽ Vuča vlakova, ostao je bez isplate, navodi Sindikat hrvatskih željezničara.

Ne budu li plaće isplaćene sutra, Sindikat upozorava da neće moći jamčiti socijalni mir u OVV-u, tvrtki koja se bavi održavanjem lokomotiva i motornih vlakova.

Sindikat tvrdi da je OVV do 2012. godine poslovao pozitivno, a da su se problemi pojavili kad je dio poslova preusmjeren u TŽV Gredelj, kao i zbog nenaplaćenih potraživanja vlasnika OVV-a, HŽ Vuče vlakova, koja onda ne plaća svoje dobavljače.

Trenutno, OVV ima 40 milijuna kuna potraživanja od čega 22,5 milijuna u dospijeću, a za isplatu plaće treba 5,5 milijuna kuna, ističu iz Sindikata hrvatskih željezničara.

Smatraju kako je apsurdno da određena društva, koja bilježe dugogodišnje gubitke, isplaćuju plaću i to mnogo ranije od društva Održavanje vučnih vozila. Ima slučajeva da se plaće isplaćuju i društvima koja jedva da imaju ikakva potraživanja, a OVV plaću ne može isplatiti iako ima potraživanja u sedmerostrukom iznosu, navode u sindikatu.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙