FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 10. kolovoza 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba (HAK) o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ):

ZAGREB - Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale D8 Bakar - Karlobag promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina). Na jak vjetar HAK upozorava i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Zbog odrona na D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta vozila se propuštaju naizmjence, jednim trakom. Za sav promet zbog radova su zatvorene ceste: D1 Pojatno-Veliko Trgovišće, D28 u Predavcu, D29 Marija Bistrica-Kašina, D31 Mala Buna-Velika Buna, D34 Slatina-Čađavica-Donji Miholjac, D39 Cista Provo-Aržano, D43 Graberje-čvor Ivanić Grad i D523 Križišće-most Krk (obilazak preko Šmrike). Za teretna vozila zatvorene su ceste: ŽC3124 Vidrenjak-Velika Ludina-Popovača-Kutina–Novska, ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta), Podravska magistrala D2 od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca) i D29 Marija Bistrica-Soblinec. Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Macelj, Pasjak, Rupa, Županja i Metković na ulasku, Bregana, Kaštel i Stara Gradiška u oba smjera, a na Bajakovu na izlasku. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

ZAGREB - Pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U kopnenom se području sredinom dana očekuje prolazno naoblačenje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu mjestimice s olujnim udarima, a na južnom će sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30, a na Jadranu od 30 do 35 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xpp/xnkot ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙