FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 9. kolovoza

Autor: dsta
ZAGREB, 8. kolovoza 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 9. kolovoza.

ZADAR - Ministar turizma Veljko Ostojić boravit će u Zadarskoj županiji gdje će s predstavnicima Kamping udruženja Hrvatske i Turisthotela održati sastanak na temu kamping turizma u Hrvatskoj (oko 10,30 sati predviđene su izjave za medije u parku ispred glavne recepcije kampa Zaton Holiday Resort). Uz kamp Zaton Holiday Resort ministar Ostojić će posjetiti i novootvoreni Boutique Hostel Forum u Zadru (oko 12,10 sati dat će izjavu za medije, Široka ulica 20), a susrest će se i s predstavnicima Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza.

PLOMIN - O projektu termoelektrane "Plomin C" te tijeku priprema samog projekta na konferenciji za novinare izvijestit će predstavnici Hrvatske elektroprivrede. Konferenciji će nazočiti predstavnici Istarske županije, koordinacije gradonačelnika Labina, načelnici općina Labinštine te predsjednik Uprave HEP-a sa suradnicima. HEP je krajem srpnja krenuo s izborom strateškog partnera za izgradnju Termoelektrane Plomin C na ugljen, snage 500 megavata, investicije vrijedne 800 milijuna eura. Odabir strateškog parnera očekuje se u prvom kvartalu iduće godine, dok je predviđeni rok završetka projekta između 2015. i 2017. godine. (13,30 sati, u prostorijama HEP-a u Plomin Luci).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u srpnju su u odnosu na lipanj ostale na istoj razini, a u odnosu na srpanj prošle godine više su za 5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Kada se isključe cijene energije, proizvođačke cijene u srpnju su na mjesečnoj razini niže za 0,1 posto, a na godišnjoj su razini povećane za 0,8 posto. Prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, najviše su u srpnju u usporedbi s istim mjesecom prošle godine porasle proizvođačke cijene u rudarstvu i vađenju, za 42,5 posto. Proizvođačke cijene u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji u srpnju su u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec bile više za 19,9 posto, u opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnostima sanacije okoliša za 15,4 posto, a u prerađivačkoj su industriji porasle za 1,6 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙