FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 27. srpnja

Autor: dsta
ZAGREB, 27. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 27. srpnja.

ZAGREB - Gospodarsko-socijalno vijeće, prema najavama iz sindikata, među središnjim točkama dnevnog reda imat će aktualno stanje u graditeljstvu. Graditeljstvo u Hrvatskoj posljednje četiri godine bilježi gubitak 30.000 radnih mjesta, samo ove godine izgubljeno je oko 5.000 radnih mjesta, a taj trend nije zaustavljen, naveli su iz Sindikata graditeljstva Hrvatske u priopćenju u povodu sjednice GSV-a. Aktualno stanje u graditeljstvu više je nego zabrinjavajuće te zahtijeva trenutne reakcije i akcije, smatraju u tom sindikatu.

ZAGREB - Kunski štedni i oročeni depoziti kod banaka u Hrvatskoj u svibnju ove u odnosu na isti mjesec prethodne godine porasli za 12,8 posto, dok su devizni depoziti, isključujući učinak tečaja, na godišnjoj razini ostvarili minimalan prirast od 0,2 posto, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke. Štedni i oročeni - kunski i devizni - depoziti domaćih sektora kod banaka u Hrvatskoj u svibnju su iznosili 188,2 milijarde kuna i nominalno su porasli za 1,4 milijardi kuna u odnosu na mjesec prije, ali njihova je promjena u potpunosti bila posljedica učinka deprecijacije tečaja na devizne depozite. Isključi li se utjecaj slabljenja tečaja, devizni su se depoziti u svibnju povećali za samo 0,1 milijardu kuna, a kunski su depoziti gotovo stagnirali, navode analitičari Hrvatske narodne banke u zadnjem Biltenu HNB-a.

OSIJEK - Osječko-baranjska županija u razvoj lovstva godišnje ulaže milijun kuna, do sada je ove godine uloženo 250.000 kuna za pilot projekt obogaćivanja slavonsko-baranjskih lovišta s približno 440 zečeva i oko 4.500 fazana. Riječ je projektu ukupne vrijednosti 500.000 kuna od kojih uz Županiju lovačka društva, kojima se donira divljač, ulažu 25 posto sredstava, a ostalo su sredstva Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije. Po riječima osječko-baranjskog dožupana Željka Kraljička, u posljednji deset godina Osječko-baranjska županija u razvoj lovstva, od infrastrukture, uređenje staništa divljači, uređenje hladnjača i ostalo, uložila je 15 milijuna kuna, a posljednje tri godine ulaže se po milijun kuna godišnje.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙