FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 1. kolovoza

Autor: nbrc
ZAGREB, 1. kolovoza 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 1. kolovoza.

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede u Zagrebu nastavlja s javnom raspravom o nacrtu prijedloga zakona o poljoprivrednom zemljištu. Prva je javna rasprava o tom zakonskom tekstu održana u Osijeku, a Ministarstvo poziva predstavnike regionalne i lokalne samouprave, nadležnih tijela i institucija, fizičke i pravne osobe, stručnjake da se uključe u raspravu i izradu novog zakona o poljoprivrednom zemljištu (11,00 sati, kino dvorana Ministarstva gospodarstva, Grada Vukovara 78)

ZAGREB - Tvrtka Tisak svečano će otvoriti svoj novi distributivni centar i upravnu zgradu. Tisak je u listopadu prošle godine objavio da je potpisan ugovor o suradnji s tvrtkom VETEL u vlasništvu Ivana Granića kao investitora, Tehnikom kao izvođačem radova, i Tiskom kao najmoprimca, a za izgradnju nove glavne upravne zgrade i distributivnog centra za Tisak. Tada je vrijednost investicije procijenjena na 16,5 milijuna eura (11,00 sati, Slavonska avenija 11a).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 5.529 kuna, što je nominalno 2,3 posto i realno 0,6 posto više u odnosu na travanj, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na svibanj prošle godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za svibanj ove godine nominalno je veća za 1,9 posto, a realno je niža također za 1,9 posto. Među pojednim djelatnostima, najveća prosječna neto plaća za svibanj isplaćena je u zračnom prijevozu, u iznosu od 10.596 kuna. Najniže prosječne neto plaće za svibanj isplaćene su u proizvodnji odjeće - 2.859 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙