FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 7. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30.

ZAGREB - Potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac kazao je sinoć kako je teza o tome da nečiji nedolazak na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Knin ne doprinosi normalizaciji običan nesporazum, dok nečiji dolazak sam po sebi ne može doprinijeti pomirenju i normalizaciji. "Nečiji dolazak ne pridonosi ni pomirenju ni normalizaciji niti iskoraku", kazao je Pupovac gostujući u Dnevniku 3 HTV-a, napomenuvši kako je obrnuta teza, da onaj koji radi na normalizaciji, zbog toga što nije došao na, kako tvrdi, "jedan nedovoljno pripremljeni događaj", ne doprinosi normalizaciji, zapravo priličan nesporazum. U Knin, ističe, nije bio osobno pozvan, a na novinarsko pitanje koja bi ga forma poziva zadovoljila, Pupovac je napomenuo kako je uobičajeno dobiti službeni poziv, ili neslužben, ali koji stvara dovoljno pretpostavki da institucija srpske zajednice i Srpsko narodno vijeće te SDSS na temelju njega donesu odluku o tako značajnoj ponudi. "Da je tako nečeg bilo, možda bi sve izgledalo drugačije", kazao je Pupovac.

ZAGREB - Cijene motornih benzina od ponoći su na Ininim benzinskim postajama više za 31 odnosno 32 lipe po litri, eurodizeli su poskupjeli za 29 lipa, lož ulje za 20, a plavi dizel za 17 lipa. Dvije vrste Inina eurosupera 95 od danas su skuplje za 31 lipu po litri. Tako eurosuper BS 95 stoji 10,64 kune (do sada 10,33 kune), a eurosuper BS 95 class 10,69 kuna (do sada 10,38 kuna). Inin eurosuper BS 98+ class poskupio je za 32 lipe, na 11,02 kune (do sada 10,70 kuna). Eurodizelska goriva od ponoći su na Ininim benzinskim postajama skuplja za 29 lipa po litri - eurodizel BS prodaje se po 9,91 kunu (do sada 9,62 kune), a eurodizel BS class po 9,96 kuna (do sada 9,67 kuna). Za 20 lipa poskupilo je loživo ulje ekstra lako i stoji 6,94 kune (do sada 6,74 kuna), a plavi dizel jei skuplji za 17 lipa i nova mu je cijena 6,09 kuna (do sada 5,92 kuna).

DIVULJE - Uspješnost hrvatskih vatrogasnih postrojba pokazuje činjenica da je požara više, a izgorjelih površina manje, rekao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović jučer u Divuljama, nakon posjeta Zapovjedništvu vojnih Protupožarnih snaga te Vatrogasno-operativnom središtu Državne uprave za zaštitu i spašavanje. "Najvažniji pokazatelj uspješnosti naših vatrogasnih postrojbi je činjenica da je porastao broj požara ali je smanjena površina koja je opožarena, što znači da se požari koji se javljaju, a na što se teško može utjecati, zapravo brzo i efikasno gase", izjavio je Josipović. On je u Divuljama razgovarao sa zapovjednikom Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH general bojnikom Mate Obradovićem, te s Jadranom Perinićem, ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje, čiji Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara također djeluje u Divuljama. Za suradnju vatrogasnih tijela i Oružanih snaga RH Josipović je rekao da je izvrsna te da je to njemu kao vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga važno. General Obradović je predsjednika Josipovića izvijestio kako je od ovogodišnjih 80 milijuna proračunskih kuna namijenjenih prtupožarnoj zaštiti već potrošeno oko 78 posto. Predsjednik Josipović je odgovarajući na pitanje novinara u vezi tog podatka rekao kako je to stvar za Vladu da "eventualno preraspodijelom pribavi potrebna sredstva".

ZAGREB - Proteklog vikenda koji je tradicionalno jedan od udarnih po broju turističkih dolazaka u Hrvatsku je, na svim graničnim prijelazima, ušlo 964.689 putnika od čega je stranaca bilo više od 86 posto ili 831.460 putnika, doznaje se u MUP-u. Nešto veći broj putnika, njih 568.674, u Hrvatsku je ušlo u subotu, 4. kolovoza, dok je dan kasnije hrvatske granične prijelaze prešlo 396.015 putnika. Istovremeno prvog vikenda u kolovozu iz Hrvatske je otišlo 934.778 putnika, od čega 803.569 stranih (85,9 posto). Zbog smjene turista, koji su u Hrvatsku u najvećoj mjeri došli automobilima, prvi vikend u kolovozu bio je popraćen gužvama u prometu, posebno na autocestama.

ŠIBENIK - Drugi po redu Terraneo, najveći glazbeni festival na Jadranu na kojem će nastupiti više od 120 svjetskih i domaćih bendova i DJ-a, počinje danas u Šibeniku i trajat će do 10. kolovoza. Glavni dio glazbenog programa održat će se 7., 8. i 9. kolovoza u bivšoj vojarni Bribirski knezovi. Ovogodišnji glazbeni program ponovno će uključivati nekoliko pozornica na otvorenom s probranim izborom kvalitetnih stranih i domaćih izvođača te raznovrsne DJ programe u hangarima i barovima. Među mnoštvom izvođača s nezavisne pop-rock scene koji će nastupiti na Terraneu ove se godine izdvajaju Stephen Malkmus & the Jicks, Groove Armada, The Jon Spencer Blues Explosion, The Horrors, Wild Beasts, The Roots, The Ting Tings, The Vaccines, The xx, Thievery Corporation, Swans, Anna Calvi, The Notwist i mnogi drugi. Prvo izdanje festivala Terraneo u kolovozu 2011. privuklo je u Šibenik više od 30.000 posjetitelja iz cijele Europe.

DUBROVNIK - U sklopu glazbenog dijela programa 63. dubrovačkih ljetnih igara sinoć je u Kneževu dvoru nastupio Dubrovački simfonijski orkestar uz solista - gitarista Srđana Bulata.

Orkestrom je ravnao Tomislav Fačini, koji je dosad nastupao s mnogim domaćim i stranim orkestrima, a zadnji je put na Dubrovačkim ljetnim igrama nastupio 2010. godine.

Na koncertu su izvedena djela Srđana Dedića, Joaquina Rodriga, Jeana Sibeliusa i Antonina Dvořáka.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙