FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni tjedan dojenja i u vukovarskoj bolnici

Autor: zdra
VUKOVAR, 2. kolovoza 2012. (Hina) - U Hrvatskoj je tek 66 posto isključivo dojene djece, zadovoljavajuća stopa dojenja je tek do drugog mjeseca djetetova života, a s povećanom dobi djeteta taj se postotak znatno smanjuje, rečeno je na konferenciji za novinare u vukovarskoj Općoj županijskoj bolnici, održanoj u povodu Međunarodnog tjedna dojenja, koji se od 1. do 7. kolovoza obilježava pod geslom "Razumijevanje prošlosti - planiranje budućnosti".

Po riječima ravnateljice vukovarske Opće županijske bolnice Vesne Bosanac, u vukovarskom rodilištu postotak prirodnog hranjenja je veći od 90 posto, a nakon izlaska iz bolnice i prva dva mjeseca taj se postotak smanjuje jer majke odustaju od dojenja.

Govoreći o važnosti dojenja, Vesna Bosanac istaknula je kako je majčino mlijeko najbolje za dijete jer ono njime dobiva sve što mu je potrebno za zdrav razvoj te stječe imunitet na razne bolesti, čak i u odrasloj dobi, a i najbolja je zaštita od infekcija. Također je rekla kako - radi promicanja dojenja - vukovarsko rodilište na tečajevima za trudnice upozorava na važnost dojenja, a patronažna služba Doma zdravlja osnovala je skupinu za potporu dojenja na kojoj majke educiraju o načinu i dobrobiti dojenja.

"Prema provedenim istraživanjima u nerazvijenim zemljama, uočeno je da se padom stope dojenja povećava mortalitet djece iz čega je vidljivo da je čak i mlijeko gladne i iscrpljene majke za dojenče bolje od zamjenske hrane", navela je Vesna Bosanac.

(Hina) xzdra xvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙