FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja- Hrvatska - za utorak, 31. srpnja

Autor: mkov
ZAGREB, 31. srpnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 31. srpnja:

UMAG - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak posjetit će Umag, u povodu obilaska gradilišta višestambene građevine, koja se gradi po programu društveno poticajne stanogradnje. Svečanost počinje u Uredu gradonačelnika (G. Garibaldija 6) kada će se ministar Vrdoljak, zamjenica direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Jasna Vrbanić i gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese obratiti novinarima. Obilazak gradilišta najavljen je za 12,20 sati na lokaciji građevine Komunela - Potok u Ulici kolodvorska, a izjave za medije oko 12,40 sati.

OPATIJA - Potpisivanje četiriju sporazuma - o sufinanciranju projekata dogradnje luke Opatija, I. i II. faze trajektnog pristaništa Valbiska na Krku, produžetka pristaništa u uvali Martinščica i rekonstrukcije rive Cons u Cresu. Potpisivanju će nazočiti zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić, obnašatelj dužnosti župana Primorsko-goranske županije Vidoje Vujić, gradonačelnici Opatije, Cresa i Krka te ravnatelji tamošnjih lučkih uprava. Ukupna vrijednost sufinanciranja prema predmetnim sporazumima ulaganja u projekte infrastrukture županijskih lučkih uprava Primorsko-goranske županije u ovoj godini iznosi 16,2 milijuna kuna (10 sati, Villa Angiolina, Park Angiolina 1).

PULA - Nakon što je prije tjedan dana istarski župan Ivan Jakovčić donio odluku kojom se uvodi mjera redukcije korištenja voda prvog stupnja, sutra će se u Puli održati operativni sastanak o ograničenju korištenja voda za potrebe javne vodoopskrbe na vodoopskrbnom području Istarske županije. Izjava za medije nakon sastanka zakazana je za 10,30 sati u sjedištu istarske županije (Flanatička 29). Uvođenje mjera redukcije korištenja voda prvog stupnja uslijedilo je zbog iznimno nepovoljnih hidroloških prilika i nedovoljne izdašnosti izvorišta voda u sustavu vodoopskrbe Istarske županije te u cilju održivosti i stabilnosti vodoopskrbnog sustava.

PULA - Politička građanska udruga Ladonja održat će konferenciju za novinare o Termoelektrani Plomin, na kojoj će govoriti Vlado Ivetić, Bruno Nefat i Mauricio Licul (9 sati, prostori "Ladonje", Anticova 3).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Međunarodnog tjedna dojenja, koji se obilježava od 1. do 7. kolovoza, održat će se konferencija za novinare o, među ostalim, stanju u rodilištima u provođenju programa "Rodilišta – prijatelji djece", o neodvajanju majki i djece u rodilištima i inicijativi za pokretanjem programa "Rodilišta – prijatelji majki". Na konferenciji će govoriti Josip Grgurić, koordinator programa "Rodilišta – prijatelji djece" i Anita Pavičić Bošnjak, neonatologinja rodilišta Sveti Duh u Zagrebu (11 sati, UNICEF, Radnička cesta 41, Dvorana za sastanke 8. kat).

SPLIT - U sklopu 58. splitskog ljeta, Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split na Sustipanu će se premijerno izvesti dvije baletne jednočinke, "Neostvareni susreti" na glazbu P. I. Čajkovskog, u režiji i koreografiji Ljiljane Gvozdenović, i "Čudesni mandarin" B. Bartoka, u režiji i koreografiji Milka Šparembleka (21 sat).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙