FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promjene u upravi Diokija

Autor: dduk
ZAGREB, 31. srpnja 2012. (Hina) - Dosadašnji član Nadzornog odbora Diokija Leo Dolezil preuzeo je dužnost zamjenika člana Uprave na rok od 60 dana od dana imenovanja, izvijestio je Dioki putem Zagrebačke burze.

Odluka o Dolezilovu imenovanju donesena je na današnjoj sjednici Nadzornog odbora, slijedom nastojanja da se provede financijsko i vlasničko restrukturiranje Dioki grupe, ostvare preduvjeti za nastavak proizvodnje te formaliziraju i realiziraju potrebni ugovorni odnosi, radi omogućavanja radnji predviđenih ponudom ozbiljnog investitora zainteresiranog za sudjelovanje u restrukturiranju Dioki hrupe, kaže se u obavijesti Diokija.

Prema danas objavljenom financijskom izvještaju, gubitak Dioki hrupe u prvom polugodištu iznosio je 133,9 milijuna kuna dok je u istom razdoblju prošle godine iznosio 111,4 milijuna kuna.

Tijekom prvog polugodišta Dioki grupa je ostvarila ukupni prihod od 41,7 milijuna kuna, što je u odnosu na prošlu godinu manje za 842,2 milijuna kuna, te ukupni rashod od 175,6 milijuna kuna što je u odnosu na prošlu godinu manje za 819,7 milijuna kuna.

Značajno manje ostvarenje prihoda u ovoj godini u odnosu na isto razdoblje prošle godine posljedica je poremećaja u poslovanju grupe. Zbog dugotrajne nelikvidnosti i blokade poslovnih računa onemogućena je proizvodnja u svim proizvodnim postrojenjima zbog čega su izostali poslovni prihodi. S obzirom da se najveći dio rashoda odnosi na troškove sirovine i materijala, rashodi su smanjeni, ali gubitak je ipak povećan, kaže se u izvještaju.

Ujedno se napominje da sva nastojanja da se dovrši operativno i financijsko restrukturiranje do sada nisu dala željene rezultate.

Uz podršku vjerovnika i države, Dioki i dalje pokušava ostvariti preduvjete za prihvaćanje i provedbu sveobuhvatnih mjera restrukturiranja, s ciljem pokretanja proizvodnje, očuvanja radnih mjesta i osiguravanje preduvjeta za poslovanje, kaže se u izvještaju.

Dioki grupu čine Matica - Dioki d.d. i ovisna društva Dina-Petrokemija, Kijac Nekretnine, Adriaoil, Riječki list, Piros, Ćuf i Dioplin.

Najvažnija djelatnost grupe je proizvodnja plastike u primarnim oblicima to jest polietilena, polistirena i ekspandirajućeg polistirena.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙