FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 31. srpnja

Autor: tper
ZAGREB, 30. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 31. srpnja.

ZAGREB - Ministarstvo financija najavilo je da će zadnji dan srpnja, 31. srpnja objaviti popis poreznih dužnika. Objava tog popisa omogućena je izmjenama Općeg poreznog zakona, a kojima je regulirana i iznimka od obveze čuvanja porezne tajne. Time je omogućeno da Porezna uprava objavi popis poreznih dužnika na kojem će se naći pravne osobe s dugom većim od 300.000 kuna, fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, odnosno obrtnici čiji dug premašuje 100.000 kuna, te ostali porezni obveznici, odnosno građani koji za poreze duguju više od 15.000 kuna. Popis će obuhvatiti tvrtke, obrtnike i građane čija su dugovanja 'starija' od 90 dana. Popis neće sadržavati podatke o dugovima poreznih obveznika kojima je odobrena odgoda, obročno plaćanje ili reprogram poreznog duga. Prema nekim neslužbenim, ranije objavljenim najavama, na popisu poreznih dužnika moglo bi se naći više od sedam tisuća poduzeća čija su ukupna dugovanja veća od 15 milijardi kuna, oko 13 tisuća obrtnika s dugom većim od 4,4 milijarde kuna te više od 82 tisuće građana čiji se ukupni dug procjenjuje na više od 10 milijardi kuna. Najavljujući prošli tjedan objavu liste poreznih dužnika, ministar financija Slavko Linić je kazao kako Vlada ima odgovornost prema svim građanima koji redovito plaćaju poreze i koji su uredni te kako se želi napraviti vrlo jasna razliku između urednih i neurednih obveznika.

ŠIBENIK - Ministar turizma Veljko Ostojić posjetit će Šibensko-kninsku županiju i susresti se sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom, gradonačelnikom Šibenika Antom Županovićem i predstavnicima turističkog gospodarstva županije. Tema susreta bit će aktualnosti i razvoj turističke djelatnosti u Šibensko-kninskoj županiji, turistički projekti od strateškog interesa za županiju te županijske i lokalne manifestacije (12,00 sati izjave za medije nakon sastanka, Ured župana, Trg P. Šubića I br. 2).

OSIJEK - Ministarstvo poljoprivrede organizira javne rasprave o nacrtu prijedloga zakona o poljoprivrednom zemljištu, a prva će se rasprava održati u Osijeku. Predstavnicima Ministarstva i Agencije za poljoprivredno zemljište tom će prigodom predstaviti tekst prijedloga novog zakona, a svoje će primjedbe i prijedloge na taj prijedlog moći iznijeti predstavnici regionalne i lokalne samouprave, stručnjaci kao i zainteresirane pravne osobe i poljoprivrednici (11,00 sati, HGK ŽK Osijek, Europske avenije 13).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙