FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Đure Đaković Holdinga i grupe

Autor: tmis
ZAGREB, 27. srpnja 2012. (Hina) - Đuro Đaković grupa je u prvih šest mjeseci ostvarila konsolidirana dobit poslije oporezivanja u iznosu od 1,2 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani dobit iznosila 403 tisuće kuna, podatak je iz financijskog izvješća Đuro Đaković Holdinga objavljen na Zagrebačkoj burzi.

Pritom se napominje da je dobitak matice iznosio 1,6 milijuna kuna, dok je manjinski interes bio negativnih 398,4 tisuće kuna.

Ukupni konsolidirani prihodi društava grupe Đuro Đaković u prvom su polugodištu iznosili 511,1 milijun kuna, što je porast za 39,06 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su istodobno ukupni rashodi porasli za 39,34 posto, na 509,4 milijuna kuna.

Po podacima iz izvješća, poslovni su prihodi iznosili 509,2 milijuna kuna, što je porast na godišnjoj razini za 41,29 posto.

Grupa svjedoči bitnom povećanju prihoda iz osnovnih djelatnosti grupe, proizvodnje borbenih oklopnih vozila, proizvodnje teretnih vagona i izgradnje industrijskih objekata, ističu iz Uprave slavonskobrodskog Đure Đakovića.

Podaci za maticu, Đuro Đaković Holding d.d. pokazuju da su u prvom polugodištu ukupni rashodi iznosili nešto više od 87 milijuna kuna, što je porast za 145,16 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su ukupni rashodi rasli brže, za 178,29 posto, na 83,7 milijuna kuna.

Neto dobit Đuro Đaković Holding d.d. (po metodi udjela) ostvarena je u iznosu od 2,9 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani iznosila nešto više od četiri milijuna kuna.

Grupu Đuro Đaković, uz maticu, čini sedam društava u kojima je Đuro Đaković Holding d.d. većinski vlasnik, a krajem lipnja ove godine grupa je zapošljavala 1.017 radnika.

Uprava Đure Đakovića navodi da grupa, prema planu poslovanja, ove godine planira realizirati 1,17 milijardi kuna prihoda. Najveći dio proizvodnje je ugovoren, kažu u Đakoviću u kojem očekuju realizaciju postavljenih ciljeva za ovu godinu koji su do sada realizirani sa 43,48 posto plana.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙