FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia osiguranje uvodi osiguranje naknade uslijed privremene nesposobnosti za rad

Autor: nbrc
ZAGREB, 24. srpnja 2012. (Hina) - Croatia osiguranje na hrvatsko tržište osiguranja uvodi novi proizvod - osiguranje naknade uslijed privremene nesposobnosti za rad, a takva polica osiguranja aktivira se u razdoblju nakon 42 dana bolovanja i omogućava financijsko pokriće od 45-og dana do narednih šest mjeseci bolovanja, priopćeno je danas iz tog osiguravajućeg društva.

Po podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) za prošlu godinu, dnevno u prosjeku zbog bolovanja s posla izostaje 47.927 zaposlenika, od čega 25.260 više od 42 dana.

Nakon prva 42 dana bolovanja, koja isplaćuje poslodavac, daljnja primanja osigurava HZZO i u pravilu je riječ o malim iznosima s kojima je teško podmiriti sve tekuće životne troškove, navode iz Croatia osiguranja iz kojeg ističu da se novim proizvodom - osiguranjem naknade uslijed nesposobnosti za rad (engl. Disability Insurance) štiti životni standard osigurane osobe.

Polica osiguranja uslijed privremene nesposobnosti aktivira se upravo u tom razdoblju i omogućava financijsko pokriće od 45-og dana do narednih šest mjeseci bolovanja.

U okviru programa, osim privremene nesposobnosti za rad zbog nezgode ili bolesti, moguće je ugovoriti i osiguranje trajne potpune nesposobnosti za rad, kao i dodatno pokriće troškova prekvalifikacije.

Iz Croatia osiguranja iznose i primjer izračuna premije osiguranja za taj novi proizvod - za osigurani iznos, odnosno ugovorenu mjesečnu naknadu za privremenu nesposobnost za rad od 5.000 do 7.000 kuna mjesečno, premija iznosi oko 30 kuna, a ako se veže u paketima s trajnom nesposobnosti za rad na taj iznos se odobravaju i dodatni popusti.

(Hina) xpp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙