FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hollande za nove načine financiranja borbe protiv AIDS-a

Autor: mtau
PARIZ, 23. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je u ponedjeljak kako će Francuska nastaviti sudjelovati u Svjetskom fondu za borbu protiv AIDS-a, ali da istovremeno želi diverzificirati načine njegova financiranja.

Hollande se obratio sudionicima međunarodne konferencije o AIDS-u koja se održava u Washingtonu putem video-linka.

Francuska je na drugom mjestu po količini sredstava koje daje u Svjetski fond, ima namjeru i dalje u njemu sudjelovati ali i diverzificirati ga, rekao je predsjednik.

"Želimo stvoriti inovativno financiranje, a moja je zemlja odlučila porez na financijske transakcije staviti na raspolaganje od 1. kolovoza. Na summitu G20 i Rio, predložio sam proširiti taj porez na Europu i svijet kako bismo mogli dati nova sredstava za borbu protiv AIDS-a", podsjetio je Hollande.

U kontekstu teškog stanja na ekonomskom i financijskom planu, "neophodan je angažman zemalja i donatora", rekao je Hollande.

Devetnaesta međunarodna konferencija o AIDS-u službeno je otvorena u nedjelju u Washingtonu uz sudjelovanje oko 25.000 ljudi iz 190 zemalja, potaknutih nadom u novu svjetsku mobilizaciju kako bi se stalo na kraj pandemiji te bolesti od koje je u posljednjih 30 godina u svijetu umrlo 30 milijuna ljudi.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙