FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovo se pokreće francuski servis Associated Pressa

Autor: vkla
PARIZ, 10. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Konzultacije o ponovnom pokretanju francuskog servisa američke novinske agencije Associated press (AP France) završene su u utorak, čime je uklonjena i posljednja prepreka preuzimanju agencije od strane Sipa-e, priopćila je uprava AP Francea.

AP France u svom priopćenju ističe da je došlo do "okončanja konzultacija s predstavnicima osoblja i prepuštanja francuskog servisa DAPD-u te integraciji frankofone ekipe AP-a unutar nove grupacije koja se konstituirala oko novinske agencije Sipa".

DAPD je njemačka agencija koja je ponovo kupila Sipa-u prošle godine i predviđa pokretanje u Francuskoj novinske agencije s vijestima i video i foto servisom do kraja 2012. godine.

Associated Press je "fokus svoje međunarodne strategije stavio na razvoj same srži posla, posebice na servis vijesti na engleskom te na video i foto servis", ističe AP France.

Potpisivanje kojim bi se formaliziralo ponovno pokretanja francuskog servisa Associated Pressa od strane Sipa-e predviđeno je za četvrtak.

(Hina) xvk ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙