FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: sobr
ZAGREB, 23. srpnja 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba (HAK) o stanju u prometu i vremenska prognoza za Hrvatsku danas Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ):

ZAGREB - Za sva je vozila, zbog bure, zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje, a obilazak je državnim cestama: Gornja Ploča - Lovinac - Gračac - Obrovac - Karin (D522, D50 i D27). Kolona vozila kod čvora Gornja Ploča u smjeru mora duga je oko šest kilometara. Zbog bure su zatvoreni i Paški i Krčki most te državna cesta D54 Maslenica - Zaton Obrovački. Samo za osobna vozila otvoreni su Jadranska magistrala od Bakra do Svete Marije Magdalene (D8), dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-D3) te dionica Riječke obilaznice: Orehovica-Škurinje. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog odrona na državnoj cesti D1 kod Koranskog mosta, vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima. Na graničnim prijelazima Bregana, Macelj i Rupa pojačan je ulazak osobnih vozila. Izlazak teretnih vozila pojačan je na Bregani, ulazak na Maclju. U prekidu su trajektne linije prema otoku Rabu, Stinica-Mišnjak, prema otoku Pagu, Prizna-Žigljen, prema otoku Cresu, Brestova-Porozina, te katamaranske linije na riječkom području.

ZAGREB - Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito u Dalmaciji gdje se očekuju i lokalni pljuskovi i grmljavina. Od sredine dana, ponajprije u sjevernim i istočnim krajevima moguća sunčana razdoblja. Puhat će većinom umjeren, u gorju te u sjeverozapadnim krajevima na udare i jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare olujna, na sjevernom dijelu čak i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25, u Slavoniji i na Jadranu od 25 do 30 stupnjeva.

(Hina) xpp/xnkot yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙