FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski ministar vanjskih poslova tvrdi da je u Siriji mirno

Autor: akoz
TEHERAN, 22. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Dok sirijska vojska pokušava vratiti nadzor nad nekoliko četvrti Damaska i Alepa, iranski ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi u nedjelju je izjavio da je stanje u Siriji "mirno".

"Sirija je mirna", rekao je Salehi.

"Iranski državljani koji se tamo nalaze nemaju problema. Nema potrebe išta posebno poduzimati", rekao je Salehi, kako je prenijela iranska službena agencija Irna.

Svake godine tisuće Iranaca odlaze na hodočašće u Siriju. Teheran je jedan od glavnih saveznika sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, koji zagovara okončanje sukoba dijalogom između vlasti i oporbe, a neke zapadne zemlje optužuje da vojno pomažu sirijskim pobunjenicima, dopremajući im oružje.

Sirijska oporba objavila je da vojska uz pomoć tenkova i helikoptera u nedjelju vodi borbe s pobunjenicima kako bi vratila nadzor nad nekoliko četvrti u Damasku i Alepu, drugom po veličinu sirijskom gradu.

Sirijska televizija je, međutim, u nedjelju demantirala tvrdnje o napadima vojnih helikoptera u Damasku.

"To je potpuno neutemeljno, stanje u Damsku je normalno, no snage sigurnosti uz pomoć stanovnika progone teroriste u nekim ulicama prijestolnice".

(Hina) xakoz ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙