FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: TAJNICI HOO-A (5) - IVICA MIOČIĆ STOŠIĆ

Autor: zmat
ZAGREB, 22. srpnja 2012. (Hina) - Objavljujemo osnovne podatke iz životopisa Ivice Miočića Stošića, glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (prema podacima HOO-a).

Ivica Miočić Stošić obnašao je dužnost glavnog tajnika HOO-a od 1. prosinca 2002. do 4. studenoga 2004. godine. Rođen je 1961. godine u Zadru, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

U djetinjstvu je igrao u Nogometnom klubu "Zadar". Od godine 1977. godine aktivno se bavi košarkaškim suđenjem. Bio je najmlađi savezni košarkaški sudac u bivšoj državi, a od 1987. intenzivno se bavi trenerskim poslom, najprije kao pomoćnik trenera juniora Košarkaškog kluba "Cibona". Sljedeće godine prelazi u KK "Dubravu", gdje radi sve do 1997. kao trener svih uzrasnih kategorija košarkaša. Istodobno aktivno sudjeluje u radu Međunarodne košarkaške akademije u Puli i organizaciji mnogih košarkaških kampova i turnira. Od 1991. do 1993. tajnik je Udruge košarkaških trenera Hrvatske.

Od godine 1995. do 1997. godine viši je savjetnik u Upravi za sport Ministarstva prosvjete i sporta, aktivan u radu Odbora za sport Vijeća Europe posebice na projektu "Eurofit". Od godine 1997., do imenovanja glavnim tajnikom Zagrebačkoga sportskog saveza 2001. zamjenik je pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje i sport grada Zagreba. Pomagao je i sudjelovao u izgradnji dvorana u Sesvetama, Dubravi, Rudešu i Lučkom, te atletskog stadiona Mladosti. Posljednjih je godina organizacijski radio na gotovo svim većim sportskim priredbama u Zagrebu.

(Hina) xad yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙