FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: TAJNICI HOO-A (3) - ANDRIJA MIJAČIKA

Autor: zmat
ZAGREB, 22. srpnja 2012. (Hina) - Objavljujemo osnovne podatke iz životopisa Andrije Mijačike, glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (prema podacima HOO-a).

Andrija Mijačika bio je glavni tajnik HOO-a od 27. veljače 2001. do 27. ožujka 2002. Rođen je 12. srpnja 1954. u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu i matematičku gimnaziju. Na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilista u Zagrebu diplomirao je 1978., a nakon toga radio je osam godina u Elektrotehničkom institutu "Rade Končar".

Od ožujka 1987. profesionalno djeluje u sportu, najprije kao tajnik SIZ-a fizičke kulture općine Črnomerca, zatim kao voditelj održavanja gradskih sportskih objekata u USIZ-u fizičke kulture grada Zagreba te kao savjetnik za sportske objekte u Gradskom uredu za obrazovanje i sport. Godine 1993. izabran je za glavnog tajnika Zagrebačkoga sportskog saveza.

Na 21. izbornoj skupštini HOO-a 16. listopada 2000. izabran je za člana Vijeća, a na šestoj sjednici Vijeća HOO-a 27. veljače 2001. za glavnog tajnika krovne sportske organizacije u zemlji.

Mijačika se sportom bavio od djetinjstva. Počeo je kao gimnastičar u osnovnoj školi, a kao vratar branio je za Vaterpolo klub "Zale" iz Igrana, s kojim se natjecao u hrvatskoj ligi. Najveće sportske uspjehe ostvario je u tae-kwon-dou od 1971. do 1984., a zatim je bio iznimno uspješan trener, direktor reprezentacije i glavni tajnik tae-kwon-do saveza.

Mijačika je bio jedan od čelnih ljudi organizacijskih odbora mnogih domaćih i međunarodnih natjecanja od kojih su najzvažnije Druge Svjetske vojne igre na kojima je bio pomoćnik direktora.

Andrija Mijačika umro je u 48. godini od posljedica moždane i srčane kapi 27. ožujka 2002. godine na odjelu intenzivne skrbi u bolnici u talijanskome gradu Bressanonu.

(Hina) xad yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙