FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više aktivnih požara u Hercegovini

Autor: zkre
MOSTAR, 21. srpnja 2012. (Hina) - Veći dio Hercegovine u subotu je bio u dimu zbog više požara koji su aktivni u blizini Konjica, Čapljine, Tomislagrada i Međugorja, izvijestili su mediji u Federaciji BiH.

U okolici Konjica gori šuma i nisko raslinje na nekoliko lokacija. Najteža situacija je u mjestu Glavatičevu i u selu Dužani. Ugroženo je nekoliko naselja a vatra se približava obiteljskim kućama. U pomoć gasiteljima iz Konjica stigle su i kolege iz Mostara, Sarajeva i Zenice a u gašenju požara sudjeluje i helikopter europskih mirovnih snaga (EUFOR). Cijeli je Konjic prekriven gustim dimom kao i veći dio Hercegovine.

I Mostar, koji je 50-tak kilometara udaljen i u kojemu nisu zabilježeni požari bio je prekriven dimom.

U subotu ujutro na brdu Križevac kod Međugorja izbio je požar. Radi se o većoj površini i nepristupačnom terenu koji gase vatrogasci iz Čapljine i Čitluka.

U gašenju više požara na području Čapljine koji su prijetili obiteljskim kućama i gospodarskim objektima tri vatrogasca su zadobila lakše tjelesne ozljede.

Nakon jučerašnjeg sudjelovanja hrvatskih kanadera lokalizirani su požari na području Tomislavgrada. Vlasti u toj općini proglasile su stanje elementarne nepogode.

(Hina) xzkre ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙