FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvedena premijera "Odisej"

Autor: dspo
BRIJUNI, 20. srpnja 2012.(Hina) - Premijernom predstavom "Odisej" večeras je na malom Brijunu kod utvrde Minor otvorena ovogodišnja sezona Kazališta Ulysses, a riječ je o koprodukciji Ulyssesa, "Gavelle", Srpskoga narodnog pozorišta iz Novoga Sada, Slovenskoga narodnog gledališča iz Maribora, beogradskog Ateljea 212, Sterijina pozorja iz Novoga Sada i Teatra na navigatorot iz Skoplja.

Večerašnjoj premijeri, među ostalim nazočila je i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, koje nisu krile zadovoljstvo večerašnjom izvedbom, koja se bavi temom povratka.

"Čak i oni koji ne znaju ništa o Odiseju, znaju što znači Odiseja. Znaju da to označava nekakvo putovanje s mnogim nepredvidivim događajima, koji uglavnom završavaju povoljno, povratkom kući. Putovanje i povratak kući su bitne stavke podsvjesnog kolektivnog sjećanja, narativna matrica naših života i načina na koje vidimo sebe", kazao je redatelj Aleksandar Popovski dodavši kako ona ima upravo za cilj "ispitati, poigrati se i istražiti teatarske razloge ovih dvaju fenomena".

U predstavi su glumili Svetozar Cvetković, Nikola Ristanovski, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Branko Jordan, Nataša Matijašec-Rošker, Anita Mančić, Ozren Grabarić, Dijana Vidušin i Franjo Dijak. Autor teksta je Goran Stefanovski, dramaturginja Dora Delbianco a kostimografkinja Marita Ćopo.

(Hina) xdspo ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙