FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski HDZ o Hajduku- od Keruma i NO traže da smire tenzije

Autor: pgas
SPLIT, 20. srpnja 2012. (Hina) - Splitski HDZ u današnjem priopćenju ističe kako je uvijek bio uz Hajduk i za njegovu dobrobit, što je potvrdio prekjučer glasujući za odluku o zajmu tom klubu, te optužuje SDP i HNS da su inscenirali odlazak sa sjednice Gradskog vijeća kako ne bi o tome glasovali, a od gradonačelnika Keruma i Nadzornog odbora Hajduka pak traže da smire nastale tenzije.

Kako se navodi u priopćenju, da je splitski HDZ za Hajduk, potvrdili su mnogo puta dosad, pa i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, kada je zahvaljujući vijećnicima HDZ-a donesena odluka o financiranju Hajduka, to jest o zajmu od 7,2 milijuna kuna iz gradskog proračuna koji će tom klubu omogućiti 'skidanje' suspenzije i početak natjecanja u novoj sezoni Prve hrvatske nogometne lige.

HDZ također proziva SDP-ove i HNS-ove vijećnike zbog, kako tvrdi, neodgovornog ponašanja jer su "inscenirali napuštanje Gradskog vijeća uz jasnu poruku da ih budućnost Hajduka ne zanima iako svi vrlo dobro znaju da su jako zainteresirani za kadroviranje u Hajduku". Navodi kako im to nije prvi put jer su i "u glasovanju o jamstvu za kredit bili protiv te odluke".

U priopćenju što ga je potpisao predsjednik splitskoga HDZ-a Petar Škorić tvrdi se i kako je taj klub došao u tešku situaciju isključivo zbog loših i nekompetentnih kadrovskih rješenja gradonačelnika Keruma.

U trenutcima borbe za goli opstanak Hajduka neprihvatljivi su nesporazumi između NO i grada Splita kao većinskog vlasnika kluba u vezi s imenovanjem predsjednika uprave Hajduka, navodi splitski HDZ.

HDZ podsjeća i da je upravo Gradsko vijeće (zajedno s vijećnicima HDZ-a) na prijedlog navijača potvrdilo izbor članova Nadzornog odbora Hajduka i dalo im mandat. Zato poziva NO i gradonačelnika Željka Keruma, kao jedinog predstavnika grada u Hajduku, da zajedno donesu odluke u interesu tog kluba te smire tenzije koje mu samo štete.

Inače, šest vijećnika SDP-a i HNS-a u srijedu je napustilo sjednicu splitskoga Grasdskog vijeća pošto je vijećnik Luka Podrug (HČSP) vlast Kukuriku koalicije okvalificirao kao "antihrvatsku", a ministre koji su sudjelovali na nedavnoj splitskoj gay-paradi kao "peder ministre".

(Hina) xpp/xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙