FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari kod Grožnjana i Rijeke

Autor: nkot
ZAGREB, 20. srpnja 2012. (Hina) - Kod Grožnjana i Sušačke Drage, u blizini Rijeke, poslijepodne su buknuli požari u čijem gašenju sudjeluju kanaderi, doznaje se od Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

U požaru na području Martinčići-Marušići-Grožnjan gori bjelogorična šuma, a oko 15 sati lokalne vatrogasne snage zatražile su zračnu pomoć pa su onamo poslana dva kanadera.

Dvadesetak minuta poslije pomoć kanadera zatražili su i vatrogasci koji na području Sušačke Drage u blizini Rijeke pokušavaju ugasiti požar koji je zahvatio borovu šumu, travu i nisko raslinje uz prugu. I njima su u pomoć stigla dva kanadera.

Nešto poslije podneva buknuo je požar i na području Smrdelja, u blizini Kistanja, a oko 14,30 sati, uz pomoć tri kanadera i zračnog traktora, stavljen je pod nadzor. Izgorjelo je oko sedam hektara smreke, trave i niskog raslinja.

Vatrogasci iz Gračaca, Zadra i Šibenika i dalje gase požar na području Otrića-Pribudića, kod Bijelog vrha, koji je buknuo prije tjedan dana, a još nije ugašen ni požar koji je jučer oko podneva buknuo na području Žitnića i Unešića, u blizini Drniša. Od jučer poslijepodne gasi se požar na području Kamešnice, u blizini Roguljića, u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

(Hina) xpp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙