FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdravko Rogića - financijski stručnjak za rješavanje problema s Ljubljanskom bankom

Autor: dsta
ZAGREB, 19. srpnja 2012. (Hina) - Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice imenovala Zdravka Rogića financijskim stručnjakom Republike Hrvatske za pripremu prijedloga rješenja za pitanje prenesene štednje Ljubljanske banke.

Rogić (rođen 1942. u Zagrebu) viši je savjetnik u uredu guvernera Hrvatske narodne banke, a bio je zamjenik guvernera Narodne banke Hrvatske od 1990. do 2000. godine.

Istaknuti bankarski i financijski stručnjak Rogić je ovlašteni predstavnik Hrvatske u Odboru država sljednica bivše SFRJ za raspodjelu finacijske imovine i obveza bivše SFRJ.

Slovenska vlada prošlog je tjedna imanovala Franceta Arhara kao svog financijskog stručnjaka koji će, zajedno s hrvatskim predstavnikom, dvjema vladama predložiti rješenje problema hrvatskih štediša Ljubljanske banke.

Šetdesetčetverogodišnji Arhar, jedan od najistaknutijih bankarskih stručnjaka u Sloveniji, u dva je mandata, do 2001. godine, bio guverner slovenske središnje banke.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić i njen slovenski kolega Karl Erjavec 7. srpnja, nakon svog neformalnog susreta u Dubrovniku, najavili su mogućnost da dvije vlade angažiraju dvojicu stručnjaka koji bi pomogli u rješavanju spora oko štediša Ljubljanske banke.

Pri tome je ministrica Pusić iznijela stajalište da se ratifikaciju hrvatskog pristupnog sporazuma ne bi smjelo dovoditi u vezu s rješenjem pitanja štediša Ljubljanske banke jer se radi o separatnom pitanju.

Erjavec je u prošlotjednoj izjavi za Slovensku televiziju rekao da vjeruje kako bi financijski eksperti koje imenuju dvije vlade već u rujnu ove godine mogli svoje rješenje tog pitanja dati na stol.

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙