FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Isplata novčane pomoći umirovljenicima Grada Zagreba od 20. srpnja

Autor: lbak
ZAGREB, 17. srpnja 2012. (Hina) - Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec srpanj 2012. isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od petka, 20. srpnja, a umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima do četvrtka, 2. kolovoza ove godine, priopćeno je danas iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba 12. srpnja 2011. godine, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno, stoji u priopćenju i dodaje da nakon ovog roka isplate nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine. Prvu skupinu čine umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno. U drugu skupinu ubrajaju se oni umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kuna do 1.200 kuna mjesečno, a u treću skupinu oni umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kuna do 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći mjesečno, umirovljenici druge skupine na 300 kuna pomoći mjesečno, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna pomoći mjesečno.

(Hina) xpp/xlbak ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙