FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić primio ravnateljicu galerije Klovićevi dvori

Autor: gvla
ZAGREB, 12. srpnja 2012. (Hina) - Ususret obilježavanju 30. obljetnice Galerije Klovićevi dvori, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se danas s ravnateljicom Galerije Marijom Viculin, koja mu je predstavila programe i planove te renomirane kulturne ustanove.

Kako se navodi u priopćenju Ureda gradonačelnika, u prijateljskom razgovoru u gradskoj palači Dverce bilo je riječi o aktualnim pripremama za obljetničku izložbu renesansnog majstora Julija Klovića koja će se otvoriti u studenom ove godine, trajati tri mjeseca i, kako se očekuje, izazvati veliko zanimanje ljubitelja umjetnosti i izvan granica naše zemlje.

"Grad je uvijek prepoznavao i podržavao ovakve kvalitetne projekte koji učvršćuju Zagreb na karti kulturnih metropola Europe", rekao je tom prilikom Bandić, dodavši kako će ova izložba svakako pridonijeti promociji Zagreba.

Na sastanku, kojemu su nazočili i pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić te kustosica Galerije i autorica izložbe Julija Klovića Jasminka Poklečki Stošić, među ostalim je razmatrana i mogućnost postavljanja izložbe Pabla Picassa u Klovićevim dvorima za sljedeću godinu, za što je vodstvo Galerije također dobilo apsolutnu podršku gradonačelnika.

(Hina) pp/xgvla yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙