FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tihić: Bevanda treba podnijeti ostavku

Autor: rmav
SARAJEVO, 16. srpnja 2012.(Hina) - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić pozvao je u ponedjeljak predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslava Bevandu da podnese ostavku ocijenivši kako je to jedini ispravan način rješavanja sadašnje krize nastale raspadom jedne i uspostavom nove parlamentarne većine.

"Bevanda treba podnijeti ostavku jer je mandat dobio na temelju političkog sporazuma vladajuće većine u kojoj je bila i SDA", izjavio je Tihić novinarima u Sarajevu komentirajući činjenicu kako je za četvrtak najavljena sjednica Doma naroda parlamenta BiH na čijem je dnevnom redu i potvrđivanje Bevandine odluke o smjeni ministara obrane i sigurnosti koje je na te dužnosti postavila SDA.

Smjena ministara Muhameda Ibrahimovića i Sadika Ahmetovića rezultat je uspostave nove vladajuće koalicije iz koje je isključena SDA, a njeno je mjesto zauzeo Savez za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića

Tihić ističe kako u postojećim okolnostima Bevanda nema pravo zadržati svoj mandat, a smijeniti ministre iz reda SDA. Iz ove stranke ranije je najavljeno kako će njeni zastupnici u Domu naroda spriječiti smjenu ministara Ibrahimovića i Ahmetovića jer neće sudjelovati na sjednici kada se na dnevnom redu nađe izjašnjavanje o Bevandinu zahtjevu pa time ne bi bilo ni kvoruma za donošenje bilo kakve odluke.

Tihić u ponedjeljak nije želio izrijekom potvrditi ostaje li SDA još uvijek pri ovim najavama. "SDA će učiniti sve u skladu s ustavom i zakonima da spriječi nedemokratski pokušaj smjene ministara", kazao je Tihić dodajući kako će se SDA o tome što kani poduzeti očitovati tek u četvrtak.

Bevandinu odluku o smjeni ministara iz reda SDA Zastupnički dom parlamenta BiH potvrdio je 6. srpnja no ona ne može stupiti na snagu dok je ne potvrdi i Dom naroda.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙