FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska i Hrvatska će razmjenjivati radarske informacije

Autor: dmus
BUDIMPEŠTA, 13. srpnja 2012. (Hina/MTI) - Mađarska i Hrvatska sklopile su sporazum o razmjeni radarskih snimaka i drugih informacija, što će pridonijeti većoj integraciji njihovih obrambenih sustava, rekao je u petak u Budimpešti mađarski ministar obrane Csaba Hende.

Hende je na konferenciji za novinare nakon sastanka s hrvatskim kolegom Antom Kotromanovićem rekao da je sporazum sastavljen kako bi se mađarskim i hrvatskim zračnim prostorima upravljalo učinkovitije i uz manje troškove. Dvojica ministara dogovorila su i uspostavu stručnog povjerenstva koje će usuglasiti pojedinosti te suradnje, dodao je Hende.

Kotromanović je ocijenio da će razmjena radarskih snimaka pomoći u djelotvornijoj zaštiti zračnih prostora dviju država.

Mađarski je ministar kazao kako se na sastanku razgovaralo i o sigurnosnom stanju u jugoistočnoj Europi, dodavši kako su se oba sugovornika složila da je najvažniji čimbenik stabilnosti otvorena mogućnost ulaska u euroatlantske integracije zemalja u regiji.

Kotromanović je rekao da je s mađarskim kolegom razgovarao o mogućnostima jačanja suradnje između Hrvatske i Mađarske, koja se već potvrdila u Afganistanu i na Kosovu, gdje su blisko surađivale godinama. Naglasio je da se produbljivanjem veza između dviju malih susjednih zemalja mogu ostvariti uštede.

(Hina) xdam ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙