FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština odgodila raspravu o proračunu Grada Zagreba

Autor: agrb
ZAGREB, 12. srpnja 2012. (Hina) - Gradska skupština odgodila je raspravu o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Zagreba za 2012. i traži da im se dostave podaci o prenesenim obavezama i dugovanjima iz prethodnih godina, kao i prijedlog mjera za pokriće proračunskog manjka.

Gradska skupština utvrdila je da taj prijedlog ne udovoljava zahtjevima koje je skupština isticala u svojim aktima vezanim uz donošenje prethodnih proračuna, te traži da se izradi i dostavi prijedlog mjera za pokriće proračunaskog manjka, usklade planirani prihodi s njihovim ostvarenjem, poštuju zakonske odredbe raspolaganja proračunskim sredstvima.

Za pravovaljano odlučivanje o tom prijedlogu nužni su točni i pravovaljani podaci, rekao je Igor Rađenović, predsjednik Odbora za financije, podsjetivši da im nikada nije udovoljeno kad su zatražili te podatke.

Manjak u proračunu je 145 milijuna kuna, u rebalansu se pokriva samo šezdeset milijuna kuna, a osamdeset milijuna kuna ostalo je visiti u zraku, ustvrdio je Rađenović, dodavši da gradska uprava ne nudi rješenja.

Potpredsjednik Skupštine, Josip Kregar smatra da su sredstva o kojima se trebalo raspravljati prevelika da bi se odluke donosile bez da se zna što se s njima dogodilo. Godinu dana raspravljamo o cijenama vrtića, a ta sredstava bila bi dovoljna za izgradnju novih vrtića, ustvrdio je.

Najgore je što nam se iza leđa sasvim otvoreno krše zakonske, statutarne i ostale odredbe koje govore o programima rada i trošenju proračuna, napomenuo je Kregar, ocijenivši nedopustivim da građevinske tvrtke rade, a da im ništa nije plaćeno.

Rekao je i da bi se ubuduće, prema prijedlogu novog zakona o lokalnoj samoupravi, u ovakvim situacijama raspisali izbori za novog gradonačelnika i Gradsku skupštinu, što on pozdravlja.

Danira Bilić (HDZ) upozorila je na dvostruka mjerila vladajućih jer, rekla je, traže od gradonačelnika da izradi prijedlog mjera za pokriće proračunskog manjka, no izglasali su da Zagrebački holding svoje gubitke prenese u buduća poslovna razdoblja.

Bilić smatra nedopustivim da se o proračunu govori tek na osmoj točki dnevnog reda, kao i da se o imenovanju predsjednika uprave Holdinga raspravlja tek pri kraju sjednice.

(Hina) xagrb/xsmar ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙