FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nikolić kaže da se ne bi rukovao s Thacijem

Autor: ssai
BEOGRAD, 9. srpnja 2012. (Hina) - Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić u ponedjeljak je, komentirajući rukovanje svoga prethodnika Borisa Tadića s predsjednikom kosovske vlade Hashimom Thacijem na Croatia summitu u Dubrovniku, izjavio kako on to ne bi učinio.

"Ne razumijem što je Tadić time htio postići, osim možda reći kako se njega može pozvati, a mene ne... ja se ne mogu rukovati s onim za koga se otvoreno govori da je činio zvjerstva nad Srbima, dok se ne utvrdi je li ili nije", ustvrdio je Nikolić uz ocjenu da je to bio Tadićev osobni potez.

Dodao je kako je u petak, dan uoči Tadićeva rukovanja s Thacijem na Croatia summitu u Dubrovniku, razgovarao s Tadićem koji mu je rekao da ide na summit, na što mu je on (Nikolić) odgovorio kako nije pozvana država Srbija niti on kao njezin predsjednik, a da Tadić, kao građanin, ima pravo ići kamo hoće.

"Nije mi rekao da će se ondje sresti s Thacijem. Da mi je rekao, ja bih mu preporučio, zbog njega, da se ne rukuje s čovjekom koji je pod tako teškim optužbama. Ne znam, uopće ne vidim razloga da doživi toliko kritika u Srbiji, ali država zaista nema ništa s tim", kazao je Nikolić.

Dodao je i kako bi prihvatio razgovarati s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjagom, ali ne na neformalnim skupovima već isključivo na formalnom susretu.

(Hina) xdas yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙