FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inicijativa NDI o kodeksu ponašanja na lokalnim izborima u BiH

Autor: brad
MOSTAR, 6. srpnja 2012. (Hina) - Predstavnici američkog National Democratic Institute (NDI), koji pomaže razvoju demokracije diljem svijeta, pozvali su političke stranke u BiH da tijekom kampanje za predstojeće lokalne izbore promijene huškačku retoriku te su tijekom razgovora s vodstvima dva HDZ-a u BiH u Mostaru predstavili poseban kodeks ponašanja kojega su se ove dvije stranke obvezale pridržavati.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH u petak, nakon susreta predsjednika ove stranke Dragana Čovića i zamjenika predsjednika HDZ-a 1990. Martina Raguža s direktorom NDI za BiH Nenadom Simovićem, dokument "Kodeks ponašanja političkih stranaka u izbornoj kampanji" ponuđen je svim strankama prije početka kampanje za lokalne izbore u BiH, u listopadu 2012. godine. Dodaje se da HDZ BiH daje punu potporu inicijativi NDI-a.

Ovaj kodeks promiče poštovanje, odgovornost, snošljivost i kulturu dijaloga koja je često u BiH bila narušena nacionalističkom retorikom tijekom izbornih kampanja.

Čelnik HDZ-a BiH je tijekom susreta istaknuo i kako je HDZ BiH utvrdio Kodeks ponašanja za sve članove HDZ BiH u izbornoj kampanji koji promiče slične vrijednosti kao i prijedlog NDI-a.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙