FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS BiH pozvao na dogovor o nastupu na izborima

Autor: zkre
MOSTAR, 19. lipnja 2012. (Hina) - Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, koji uz dva HDZ-a okuplja još desetak manjih stranaka, pozvao je da se hitno postigne dogovor o zajedničkom nastupu i usuglase zajednički kandiati za načelnike za predstojeće općinske izbore, budući rok za prijavu koalicija istječe u utorak, objavili su mediji u BiH pozivajući se na zaključke sjednice HNS-a od ponedjeljka.

"Treba pokušati iskoristiti vrijeme za formiranja koalicija stranaka HNS-a BiH u općinama gdje su ugroženi Hrvati, kako bi se smanjila politička dominacija drugih naroda na lokalnim izborima", navodi se u priopćenju HNS-a.

Pri tome se poziva lokalne stranačke organizacije, kojima je prepušten dogovor o zajedničkom nastupu na izborima, da na taj način motiviraju birače i afirmiraju vrijednostI Hrvatskog narodnog sabora BiH.

HNS je na sjednici pozdravio i dogovore o rekonstrukciji vlasti u Federaciji BiH, ističući da je taj dogovor temeljen na poštivanju legitimne izborne volje svakog naroda.

U 16.00 sati istječe rok za prijavu koalicija i lista nezavisnih kandidata središnjem izbornom povjerenstvu BiH za predstojeće općinske izbore, zakazane u toj zemlji za listopad 2012.

Po procjenama, od prijeratnih oko 780.000 Hrvata, u BiH ih danas živi oko 500.000. U velikom broju općina u središnjoj Bosni i Posavini činili su većinu, što danas nije slučaj.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙