FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kurili: Medvedev ravnodušan glede reakcije Japana

Autor: bnov
MOSKVA, 5. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je "ravnodušnost" spram reagiranja Tokija na temu njegova posjeta jednom od ruskih otoka Južnih Kurila, koje potražuje Japan od pripojenja Sovjetskom Savezu po završetku Drugog svjetskog rata, izvješćuje u četvrtak agencija Ria Novosti.

"Što se tiče reakcije naših japanskih partnera, to mi je u tolikoj mjeri svejedno da ne želim gubiti vrijeme na odgovor na to pitanje", kazao je Medvedev novinarima na upit o toj temi, u okviru posjeta Petropavlovsk-Kamčatskiju na ruskom Dalekom istoku.

"Što mi imamo s njima raspravljati? Prisustvo šefa ruske vlade na ruskom teritoriju? To bi nas moglo daleko dovesti", dodao je Medvedev.

Ruski premijer doputovao je u utorak na otok Kunašir, jedan od četiriju otoka nazvanih Južni Kurili u Rusiji a Sjeverni teritoriji u Japanu. Njegov je posjet Japan smjesta osudio.

Moskva i Tokio svađaju se oko četiri otoka u kurilskom arhipelagu koje su Sovjeti pripojili krajem Drugog svjetskog rata. Ta teritorijalna razmirica sprečava već 65 godina potpisivanje mirovnog ugovora između dvije zemlje.

(Hina) xbnš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙