FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

H. Clinton u petak u Parizu na sastanku Prijatelja Sirije

Autor: mhaj
WASHINGTON , 3. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Hillary Clinton u petak će u Parizu sudjelovati u radu konferencije Prijatelji Sirije, rekao je u utorak za France presse dužnosnik State Departmenta.

"Državna tajnica predvodit će naše izaslanstvo na sastanku Prijatelji Sirije koji će se održati u Parizu", rekao je američki dužnosnik. Grupa koja okuplja više od stotinu arapskih i zapadnih zemalja, međunarodnih organizacija te predstavnika sirijske oporbe, već se sastala u veljači u Tunisu te u travnju u Istanbulu.

No kao i tijekom prethodnih dviju konferencija službena Moskva, glavni saveznik Damaska, izvijestila je Francuze da ne namjerava sudjelovati u radu treće konferencije, kako je u utorak objavio francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius. Sastanke u Tunisu i Istanbulu bojkotirala je i Kina.

Na pitanje o izostanku Rusije s konferencije u Parizu, glasnogovornica State Departmenta Victoria Nulad odgovorila je kako je riječ o "njihovu izboru". "Vrata su im otvorena ukoliko se konferenciji žele priključiti", dodala je.

(Hina) xmh yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙