FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: U Siriji je preopasno za UN-ove promatrače

Autor: vmrs
NEW YORK, 26. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Voditelj mirovnih snaga Ujedinjenih naroda Herve Ladsous rekao je u utorak u Vijeću sigurnosti UN-a da je u Siriji sve opasnije pa je zato promatračkoj misiji postalo nemoguće nastaviti s radom, rekao je jedan diplomat iz Vijeća sigurnosti.

"Vojne operacije obiju strana još traju, civili su u sve većoj opasnosti", ukratko je za Reuters Ladsousove riječi sažeo taj diplomat koji je želio ostati anoniman. "Uvjeti ne omogućuju nastavak djelovanja".

"UNSMIS će nastojati pomoći humanitarnim snagama da se probiju do civila", prenio je Ladsousove riječi izrečene iza zatvorenih vrata. UNSMIS je UN-ova promatračka misija u Siriji.

Ladsous je 15-članome Vijeću sigurnosti još rekao da su sirijske vlasti zabranile naoružanim promatračima UNSMIS-a upotrebu satelitskih telefona, saznao je Reuters iz istoga izvora.

"Unatoč ponovljenim zahtjevima, sirijska vlada i dalje zabranjuje UNSMIS-u upotrebu satelitskih telefona, ključnog alata te operacije".

Voditelj UN-ove misije u Siriji general Robert Mood objavio je 16. lipnja da njegova misija obustavlja djelovanje zbog pojačanog rizika za 300 vojnih promatrača koji su bili izvrgnuti napadima iz lakog in teškog oružja".

(Hina) xvm ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙