FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 3. srpnja

Autor: tper
ZAGREB, 2. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 3. srpnja.

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić predstavit će nova zakonska rješenja vezana za sezonsko zapošljavanje u poljoprivredi te letak s praktičnim uputama za poljoprivrednike i sezonske radnike koji će se distribuirati putem Poljoprivredne savjetodavne službe. Prema podacima Poljoprivredne savjetodavne službe, od ukupno 195.582  upisana poljoprivredna gospodarstva njih čak 15.344 ima potrebu za sezonskim zapošljavanjem radnika (13,00 sati, OPG Mario Di Guisti, Velikogorička 44, Staro Čiče).

ZAGREB - Predstavnici HŽ Infrastrukture i tvrtki izvođača potpisat će ugovor za projekt obnove i rekonstrukcije pruge na dionici Okučani-Novska, sufinanciranog sredstvima IPA fonda. Potpisuju se prva dva od ukupno tri ugovora, i to Ugovor za radove na kolosijeku, građevinskim i elektrotehničkim postrojenjima pruge na dionici Okučani–Novska s talijanskom tvrtkom SALCEF Costruzioni Edili E Ferroviarie te Ugovor za uslugu nadzora nad radovima obnove i rekonstrukcije pruge na dionici Okučani–Novska s njemačkim DB International u konzorciju s hrvatskom tvrtkom Granova. Dionica Okučani-Novska nalazi se na magistralnoj pruzi Novska-Tovarnik-državna granica, koja je dio X. paneuropskog koridora. Rekonstrukcija dionice obuhvaća dvije cjeline - modernizaciju međukolodvorskog razmaka Okučani-Novska (oko 16,8 kilometara) te rekonstrukciju kolodvora Okučani (oko 3 kilometra). Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na oko 40 milijuna eura, od čega 85 posto bespovratnih sredstava osigurava EU iz pretpristupnog fonda IPA, a 15 posto se osigurava iz proračuna Republike Hrvatske. Radovi se počinju izvoditi u kolovozu ove godine i prema planu bit će završeni do kraja 2014. godine (11,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta i Delegacije EU održat će se svečanost zatvaranja projekta SMEPASS-Promocija i pružanje savjetodavnih usluga malim i srednjim poduztenicima (10,00 sati, Muzej za suvremenu umjetnost, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - U organizaciji tjednika Lider održat će se 1. konferencija o energetskoj budućnosti "Energetska politika Vlade – provedba". Na konferenciji će predstavnici Ministarstva gospodarstva detaljno predstaviti Vladinu energetsku strategiju i plan provedbe projekta. Biti će također riječi o energetskoj situaciji u Hrvatskoj te će se pokušati ponuditi odgovori na pitanja koje su šanse i zapreke u provedbi energetskih projekata, kako povećati konkurentnost u energetici, te koji su mogući oblici spajanja i suradnje u regiji (9,00 sati, Hypo centar, Slavonska avenija 6).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙