FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 2. srpnja

Autor: dsta
ZAGREB, 1. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije informacije za za ponedjeljak, 2. srpnja.

ZAGREB - Nastavit će se pregovori između Vlade Republike Hrvatske i sindikata javnih službi o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije. (10.00 sati, Banskim dvorima, Trg svetog Marka 2)

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u svibnju je bio manji za 0,2 posto u usporedbi s travnjem, a na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj 2011. godine, manji je za 3,7 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Proizvodnost rada u industriji u prvih pet mjeseci ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine niža je za 3,1 posto. Statistika prema područjima djelatnosti pokazuje da je broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju na mjesečnoj razini smanjen za 4,1 posto, a u prerađivačkoj industriji kao i u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji manji je za po 0,1 posto. Na godišnjoj razini, broj zaposlenih u svibnju ove u odnosu na svibanj prošle godine, u rudarstvu i vađenju manji je za 4,7 posto, u prerađivačkoj industriji za 3,8 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,3 posto.

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 6.318 kuna, što je 1,5 posto ili 95 kuna manje od neto plaće za ožujak, pokazuju podaci koje je objavio Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. U odnosu na travanj prošle godine, prosječna zagrebačka neto plaća za četvrti ovogodišnji mjesec bila je nominalno manja za 0,9 posto ili za 57 kuna. Najniže neto plaće u Zagrebu za travanj ove godine bile su u uslugama povezanim s upravljanjem i održavanjem zgrada, uređenju i održavanju krajolika, u iznosu od 3.128 kuna. Najveća je neto plaća za travanj u Zagrebu bila u upravljačkim djelatnostima, savjetovanju u vezi s upravljanjem, od 12.082 kune.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙