FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Assadove snage bombardirale gradove na sjeveru

Autor: akoz
ANTAKYA, 29. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Tijekom noći su sirijski helikopteri raketirali strateške gradove na sjeveru Sirije a tenkovi su se približili Aleppu, rekli su pobunjenici, ali su se držali dalje od turske protuzračne obrane postavljene zbog sirijskih operacija u blizini granice s Turskom.

Turski zapovjednici obišli su bitnice raspoređene u pograničnom području nakon što je Sirija oborila turski vojni zrakoplov prije tjedan dana, što je izrazito pojačale napetosti između dvije zemlje.

Tursko raspoređivanje snaga uz granicu, koje je jasno upozorenje predsjedniku Basharu al-Assadu, podudara se s porastom nasilja po cijeloj Siriji i sve užurbanijim međunarodnim naporima da se postigne mirovni sporazum i izbjegao puni građanski rat.

Iako ni Turska ni NATO ne izgledaju voljni provoditi formalnu zonu zabrane leta nad Sirijom analitičari u regiji su rekli da je turski premijer Tayyip Erdogan jasno poručio Assadu da riskira, kako je rekao, "bijes" Turske ako se njegovi zrakoplovi približe granici.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙