FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 29. lipnja

Autor: tper
ZAGREB, 28. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 29. lipnja.

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) svečanom akademijom obilježit će Dan Komore, a ove će godine obilježiti i veliki jubilej - 160 godina organiziranog obrtništva u Hrvatskoj. Najzaslužnijim obrtnicima i institucijama koji su svojom aktivnošću i suradnjom s HOK-om dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, bit će dodijeljena najviša priznanja HOK-a. Također će biti promovirani novi majstori, njih 1.063, koji su položili majstorske ispite proteklih godinu dana, te dodijeljene nagrade Ministarstva poduzetništva i obrta 'Šegrt Hlapić', vezane za razvoj i unapređenje strukovnog obrazovanja. Akademiji će, kako je najavljeno, biti nazočan i predsjednik Republike Ivo Josipović (12,00 sati, HNK, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Predstavnici Energetskog instituta Hrvoje Požar na tradicionalnom godišnjem susretu s novinarima u povodu Dana instituta govorit će o aktivnostima Instituta u Hrvatskoj, regiji i na međunarodnom planu u protekloj godini, kao i o planovima za budućnost (11,00 sati, Energetski institut, Savska 163).

ZAGREB - Statistički podaci o ranim procjenama zasijanih površina važnijih usjeva u ovoj godini pokazuju da je na više površina zasijano pšenice, suncokreta, šećerne repe i krumpira, dok su smanjene površine pod uljanom repicom, sojom i kukuruzom. Pšenica je zasijana na 180 tisuća hektara, odnosno na 14 posto većoj površini nego u godini prije, pokazuju rane procjene površina važnijih usjeva u 2012. godini koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS). Procjene pokazuju da su površine zasijane kukuruzom smanjene za pet posto, na 310 tisuća hektara. Najveći se pad bilježi kod uljane repice koja je zasijana na 12 tisuća hektara, što je 37 posto manja površina nego lani.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙