FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatskom redatelju srbijanska nagrada za ljudska prava

Autor: dmus
BEOGRAD, 25. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatski redatelj Oliver Frljić u ponedjeljak je u Beogradu dobio nagradu Fonda ''Biljana Kovačević-Vučo'', koja se drugu godinu zaredom dodjeljuje borcima za ljudska prava.

Frljiću je nagrada dodijeljena za predstavu ''Zoran Đinđić'', a primio ju je u Skupštini Grada Beograda.

Zahvaljući na priznanju, Frljić je kazao kako ono ne pripada samo njemu već i glumačkoj ekipi beogradskog kazališta Atelje 212, koja je s njim radila na predstavi. Istaknuo je da su oni zbog toga nailazili na nerazumijevanje, ali su predstavom pokazali da građanska hrabrost nije pravilo, već izuzetak.

Fond ''Biljana Kovačević-Vučo'' osnovan je 2010. godine u znak sjećanja na Biljanu Kovačević-Vučo, istaknutu braniteljicu ljudskih prava u Srbiji, s namjerom da se nastavi zalagati za ciljeve kojima je ona posvetila život.

Fond je uspostavio istoimenu godišnju nagradu koja se dodjeljuje borcima za ljudska prava, a koja je temelj rada Fonda u području bavljenja ljudskim pravima.

Nagrada se sastoji i od novčanog dijela koji je namijenjen za financiranje aktivnosti u području borbe za ljudska prava, po izboru dobitnika.

(Hina) xdas ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙