FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U izraelskim zračnim napadima poginula dva Palestinca

Autor: vrad
GAZA, 23. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Dva Palestinca su poginula a više od 20 je ranjeno u posljednja 24 sata u nizu zračnih napada izraelske vojske na Pojas Gaze, unatoč prekidu vatre koji su u srijedu proglasili Hamas i Izrael.

Hamam Abu Kadus (20) u petak navečer podlegao je ranama pošto je pogođen krhotinama projektila dok je vozio motor na sjeveru Pojasa Gaze, objavili su palestinski medicinski izvori.

U istom napadu lakše su ranjena još dvojica Palestinaca.

"Zrakoplov izraelskih snaga gađao je teroristički položaj na sjeveru Pojasa Gaze, neposredno pošto je s njega upućen projektil koji je pao u području Ashkelona", na jugu Izraela, priopćila je izraelska vojska.

Prije toga, u drugom zračnom napadu na Al Bureidž u središtu Pojasa Gaze, nedaleko od granice s Izraelom, poginuo je 29-godišnji Basel Ahmad, a dvojica Palestinaca su ranjena.

Izraelska vojska potvrdila je u priopćenju napad koji je za cilj imao "terorističku skupinu koja se pripremala za ispaljivanje projektila iz središta Pojasa Gaze".

U noći s petka na subotu izraelsko zrakoplovstvo izvelo je tri napada na ciljeve islamističkog pokreta Hamasa, koji je na vlasti u Gazi, pri čemu je ranjeno dvadesetak ljudi, priopćilo je palestinsko ministarstvo zdravstva.

(Hina) xvrad ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙