FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama prednost pred Romneyem traži kod Hispanoamerikanaca

Autor: akoz
LAKE BUENA VISTA, 22. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Predsjednik SAD-a Barack Obama u petak je Amerikancima hispanskog porijekla poručio da će u drugom mandatu zagovarati reformu sustava imigracije, suprotstavivši svoje stajalište onome republikanskog kandidata za predsjednika Mitta Romneya kako bi pridobio glasače za izbore koji će se održati 6. studenog.

Obama je na Floridi govorio oduševljenom mnoštvu Amerikanaca hispanskog porijekla koji su dan ranije njegovog konkurenta hladno dočekali, i već uživa veću potporu od Romneya među Hispancima u ključnim državama za glasovanje u studenome.

"Jedna od najvećih američkih snaga uvijek je bila naša sposobnost da privučemo nadarene i marljive ljude, koji vjeruju u ovu zemlju i koji je žele učiniti snažnom. Naš sadašnji imigracijski sustav ne odražava te vrijednosti", rekao je Obama.

Obamu je veliki okupljenih pozdravio ovacijama dok je govorio o reformi zdravstvenog sustava i njegovoj nedavnoj odluci da ne traži deportaciju 800.000 mladih. Toplina kojom je slušateljstvo dočekalo Obamu u oštroj je suprotnosti s mlakim dočekom Romneya.

Istraživanje koje su u petak objavile organizacije Latino Decisions i America's Voice pokazalo je da među Hispancima Obama ima uvjerljivu prednost u moguće presudnim državma kao što su Florida, Virdžinija i Colorado. Neki analitičari kažu da Romney ne može osvojiti Bijelu kuću ako ne pobijedi u dvije od te tri države.

S obzirom da u SAD-u živi 50 milijuna ljudi koji imaju hispansko porijeklo taj bi brzo rastući dio izbornog tijela mogao biti odlučujući na predsjedničkim izborima.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙