FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama proslavio Očev dan

Autor: akoz
WASHINGTON, 13. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Predsjednik SAD-a Barack Obama u srijedu je proslavio Očev dan na ručku s drugim očevima.

Obama je nad tanjurom pečenih rebara i povrća u restoranu na Capitol Hillu u Washingtonu razgovarao s dva oca koja su u aktivnoj vojnoj službi i dva brijača iz četvrti o inicijativi njegove administracije u cilju isticanja važnosti očinstva.

Inicijativa koju je pokrenulo ministarstvo zdravstva treba putem brijačnica uspostaviti vezu s očevima i obrazovati ih o vođenju osobnog poslovanja i mogućnostima doškolovanja za poslove.

"Brijačnice su mjesta na koja dolazi mnogo muškaraca i želimo surađivati s brijačnicama kako bi ustanovili kako očevima bolje pružiti informacije o resursima koji su im na raspolaganju", rekao je Obama.

Obama je govorio i o važnosti aktivnog uključivanja očeva u živote njihove djece. "To čini veliku razliku. Pokazuje se da je, s angažiranim ocem, manje vjerojatno da će se djeca drogirati i manje vjerojatno da će djevojka zatrudnjeti", rekao je Obama.

Očekuje se da Obama Očev dan, koji pada na nedjelju 17. lipnja, provede sa svoje dvije kćeri, 13-godišnjom Sashom i 11-godišnjom Maliom.

(Hina) xakoz yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙