FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 22. lipnja 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Pojačan je promet na svim cestovnim pravcima prema jugu, na autocesti A1 u smjeru Karlovca vozi se otežano i u koloni već od naplate Lučko. Zbog biciklističke utrke od 9 do 14 sati bit će prekinut promet na autocesti A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Novog Marofa u smjeru Goričana. Promet će se odvijati dvosmjerno, kolničkim trakom u smjeru Zagreba. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog odrona, na čvoru Oštrovica zatvoren je izlaz prema Krku i Crikvenici. U smjeru Zagreba vozi se nesmetano. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni traci. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale. Zabrana prometa za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona na važnijim državnim cestama je danas od 15 do 23 sata, te u ponedjeljak, 25. lipnja, od 14 do 23 sata. Ljetne su zabrane, subotom od 4 do 14 i nedjeljom od 12 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1. Pojačan je promet osobnih vozila na Maclju na ulazu, a na Pasjaku i Kaštelu na izlazu iz zemlje. Granični prijelaz Dubrava Križovljanska otvoren je samo za osobna vozila (zbog odrona na cesti Ptuj-Zavrč u Sloveniji). Ostala vozila se preusmjeravaju na Macelj ili Trnovec. Pojačan je promet prema otocima na sjevernom i srednjem Jadranu, trajekti plove redovito, a po potrebi se uvode i dodatne linija.

ZAGREB - Na Jadranu pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti djelomice sunčano, manje vruće i nestabilno. Mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina, osobito na istoku uz mogućnost lokalnog nevremena. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu sjeverozapadnjak, te krajem dana bura, na sjevernom dijelu i jaka. Najviša temperatura zraka između 28 i 33, na Jadranu od 32 do 36 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙