FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera mjuzikla "Guslač na krovu" u Opatiji

Autor: ztre
ZAGREB, 21. lipnja 2012. (Hina) - Mjuzikl Jerryja Bocka "Guslač na krovu", u režiji Ozrena Prohića i pod dirigiranjem Igora Vlajnića, izveden je u srijedu navečer premijerno na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Ovaj mjuzikl nastao je u koprodukciji HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke i ustanove Festival Opatija i izveden je u sklopu festivala Riječke ljetne noći, a ujedno je otvorio Festival mjuzikla u Opatiji.

U važnijim ulogama su nastupili Bojan Šober, Olivera Baljak, Andreja Blagojević, Elena Brumini, Leonora Surian a uz njih još dvadesetak glumaca, pjevača i članova Baleta riječkoga HNK s obzirom na to da je ova predstava zajednički projekt svih ansambala ove kuće.

Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Irena Sušac a oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović.

"Guslač na krovu" je praizveden 1964. godine u SAD-u i smatra se jednim od vrhunaca žanra američkog mjuzikla. Priča je smještena u malo mjesto u carskoj Rusiji Anatevku, pred početak revolucionarnih previranja 1905. godine. Govori o naporima mljekara Tevyea, oca pet kćeri, koji se bori očuvati obitelj i židovsku religijsku tradiciju u nepovoljnim društvenim promjenama.

Opatijski festival mjuzikla, koji se održava drugu godinu zaredom, na programu ima pet predstava. Uz "Guslača na krovu", na Ljetnoj pozornici će se izvesti "Krletka" Jeana Poireta Satiričkog kazališta "Kerempuh", Zagrebačko kazalište Komedija će izvesti "Cabaret" J. Masteroffa, F. Ebba i J. Kandera, beogradsko Pozorište na Terazijama "Producente" M. Brooksa i T. Meehana, a Teatar Exit "Bend" Saše Anočića.

Festival Riječke ljetne noći otvoren je 19. lipnja i traje do 24. srpnja.

(Hina) xdsil yzt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙