FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorene Riječke ljetne noći

Autor: rsal
RIJEKA, 19. lipnja 2012. (Hina) - Festival Riječke ljetne noći otvoren je večeras spektaklom "Do Do Land" španjolsko-argentinske grupe Puja! na Gatu Karoline Riječke.

Spektakl se temelji na "Alisi u zemlji čuda" Lewisa Carrolla a odvija se iznad glava gledtelja s obzirom na to da su izvođači i naprave koje koriste ovješeni o sajle desetak metara iznad tla.Skupina je osnovana 1988. godine a izvela je više od 200 programa u dvadesetak zemalja širom svijeta. Prije početka spektakla okupljenim građanima su se obratili intendantica HNK "Ivana pl. Zajca" Nada Matošević Orešković i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Ovogodišnji festival karakteriziraju premijerne koprodukcije i to mjuzikl "Guslač na krovu" Jerryja Bocka, koji HNK priprema u suradnji s Festivalom Opatija, te komedija Carla Goldonija "Gostioničarka Mirandolina" koju HNK priprema s festivalom Grad teatra iz Budve.Na programu Riječkih ljetnih noći su i brojne kazališne uspješnice riječkoga HNK i HKD teatra, koncerti Riječke filharmonije i zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca. Na pozornici HNK 12. srpnja otvorit će se multimedijalna izložba o stvaralaštvu scenografa Dalibora Laginje.

Riječke ljetne noći se zatvaraju 24. srpnja baletom "Božanstvena komedija" u koreografiji Edwarda Cluga i u koprodukciji BITEF-a i Grada teatra Budva na krovu trgovačkog centra Tower center u Rijeci.Organizatori Riječkih ljetnih noći su HNK Ivana pl. Zajca, grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke.

(Hina) xdsil yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙