FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripreme Osijeka za dolazak Komisije "Zlatnog cvijeta Europe"

Autor: ivuc
OSIJEK,20. lipnja 2012.(Hina) - Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas kako se grad dobro pripremio za dolazak ocjenjivačke komisije nagrade "Zlatni cvijet Europe", koja će u gradu boraviti od 21. do 23. lipnja, te još jednom pozvao sve građane, udruge i institucije da pomognu kako bi Osijek osvojio ovu nagradu koju dodjeljuje Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz, i to kao jedini grad koji u ovome natjecanju nije iz Europske unije.

Na konferenciji za novinare Bubalo je kazao kako će 12 članova komisije iz 11 europskih zemalja ocjenjivati niz parametara, među kojima su planiranje i pristup razvoju, okoliš, čistoća i urednost, krajobraz, otvoreni i zeleni prostori, trajna i sezonska sadnja, edukacija o okolišu, te turizam.

Dodao je kako će tijekom obilaska odgovore članovima komisije davati članovi nadležnih gradskih tijela i institucija, pri čemu će ih upoznati i s kapitalnim projektima koji se planiraju u gradu.

Napomenuo je kako se uređivanje grada nastojalo provesti u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, što će se nastaviti i nakon odlaska komisije te kako smatra da je Osijek zaslužio jednu od nagrada, koje će se dodijeliti polovicom rujna u Nizozemskoj.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno i stambeno gospodarstvo Milan Kamenko izrazio je uvjerenje da će članovi Komisije "Zlatnog cvijeta Europe" vidjeti sliku Osijeka kao europskog grada koji zna organizirati svoj život, dodavši kako gradska uprava sustavno, već nekoliko godina, radi na uređivanju Osijeka u svakog segmentu.

Voditelj Odsjeka za protokol i promidžbu Željko Lončar kazao je kako je ruta kretanja komisije poznata samo za prvi dan obilaska, 22. lipnja, a, uz ostalo, obići će povijesnu gradsku jezgru Tvrđu, kampus osječkoga Sveučilišta, koji je nekada bio vojarna, Centralno groblje te reciklažno dvorište u naselju "Jug 2", koje ima 19 mogućnosti recikiliranja otpada.

Članovi Komisije obilazit će grad tramvajem, autobusom te brodom po Dravi, posjetit će perivoj Kralja Tomislava i druge parkove, osječku konkatedralu Sv. Petra i Pavla, središnji gradski Trg Ante Starčevića, predstavit će im se aktivnosti nekih gradskih udruga te projekti "Hrvatskih voda" i osječkoga "Vodovoda", a prvi neformalni dojmovi očekuju se popodne, 22. lipnja, dodao je Lončar.

Direktor osječke Turističke zajednice Saša Uranjek ocijenio je kako će sama nominacija Osijeka za "Zlatni cvijet Europe", a i mogući rezultati biti dobra turistička poruka onima koji dolaze u grad, te dobra osnova za buduće turstičke korake.

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙