FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽMH: policija nije reagirala po zakonu

Autor: mkov
ZAGREB, 19. lipnja 2012. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske (ŽMH) ustvrdila je danas kako policija nije reagirala sukladno važećim zakonima u slučaju napadaja skupine mladića na skupinu djevojaka zbog pretpostavke da se radi o lezbijkama na splitskoj plaži Bačvice.

U ranim jutarnjim satima skupina mladića zbog pretpostavke da se radi o lezbijkama nasilnički i fizički je napala skupinu djevojaka na splitskoj plaži Bačvice, navodi Ženska mreža te ocjenjuje kako na prijavljeni napad, prema izjavama žrtava nasilja, policija nije reagirala sukladno važećim zakonima te se krajnje neprimjereno i brutalno ponijela prema žrtvama i zaštitila nasilnike.

Ženska mreža upozorava, kako ističe, na alarmantnu prisutnost nasilja u društvu i nereagiranje sustava. "Izražavamo potporu zaštiti privatnosti i svih drugih prava žrtava konkretnog slučaja," stoji u priopćenje ŽMH koja osuđuje ponašanje policije, koju smatra izravno odgovornom pa zato traži adekvatno reagiranje nadležnih tijela.

ŽMH također traži sustavnu edukaciju i senzibiliziranje policije, pravosudnih tijela i javnosti te podsjeća na hitnost uvedbe građanskoga odgoja u škole, kako bi se, po njihovu mišljenju, kroz obrazovni sustav poticali mlade na prihvaćanje različitosti, uvažavanje manjina i nenasilničko ponašanje.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙