FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio izaslanstvo udruge "Bijeli krug Hrvatske"

Autor: smar
ZAGREB, 11. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo udruge „Bijeli krug Hrvatske“ iz Splita koja pruža pomoć žrtvama nasilja u suradnji s nadležnim državnim tijelima, priopćeno je danas iz Ureda predsjednika RH.

Budući da su dosadašnja iskustva pokazala da se nadležne institucije više bave počiniteljima nasilja, udruga nastoji preusmjeriti pozornost institucija na žrtve nasilja izmjenom nekih zakonskih rješenja npr. izmještanjem nasilnika, a ne žrtvi iz obiteljske sredine, dodaje se u priopćenju.

Udruga je predsjednika Josipovića izvijestila o svojoj inicijativi za unapređivanjem standarda pomoći žrtvama nasilja, među ostalim i opremanjem prostorija za prijem i tretman djece, žrtava nasilja te o očekivanim potporama državnih i lokalnih institucija.

Predsjednik je iskazao punu podršku u senzibiliziranju javnosti o potrebi intenzivnijeg angažmana svih koji mogu pomoći, prije svega u prevenciji nasilja, kao društveno neprihvatljivog ponašanja, koje nažalost u vrijeme ekonomske krize uzima sve više maha, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xsmar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙