FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pola milijuna kuna za razminiranje

Autor: ssis
SISAK, 23. svibnja 2012. (Hina) - Zakladi za humanitarno razminiranje Hrvatske "Hrvatska bez mina" Ina je donirala pola milijuna kuna.

Donaciju je u prostorijama Sisačko-moslavačke županije upraviteljici te zaklade Đurđi Adlešič predao predsjednik uprave Ine Zoltan Aldott.

Tim će se novcem, kako je najavljeno, razminirati područje kod Mošćenice, između Siska i Petrinje, gdje je nakon Domovinskog rata od mina poginulo čak 13 osoba. Kako je rekao ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan, ako se ostvari plan financiranja, Hrvatska bi trebala biti očišćena od mina do 2019. godine. Kako je rekao, u Hrvatskoj je još 735 četvornih kilometara minski sumnjivih površina u 12 županija. Dosad su od mina stradale 1964 osobe, od kojih je 508 poginulo.

Zahvaljujući na donaciji, Đurđa Adlešič istaknula je da se tako nastavlja uspješna suradnja te zaklade i Ine na projektima posebno važnim za Hrvatsku. O važnosti donacije za sigurnost ljudi i imovine, razvoj poljoprivrede i infrastrukture te povećanje konkurentnosti gospodarstva govorila je županica Marina Lovrić-Merzel.

Na predavanju donacije bili su ministar branitelja Predrag Matić, pomoćnik ministra obrane Viktor Koprivnjak te čelnici županije i grada Petrinje.

Gosti su posjetili Mošćenicu, gdje su se detaljnije upoznali s opasnostima od mina i planom razminiranja.

Ina je lani Zakladi za humanitarno razminiranje Hrvatske "Hrvatska bez mina" također donirala 500.000 kuna za razminiranje u općini Starim Jankovcima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

(Hina) xssis ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙