FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostojić otvorio centar za hemodijalizu u Imotskom

Autor: zjur
IMOTSKI, 21. svibnja 2012. (Hina) - Novouređene prostorije za hemodijalizu u zgradi za Javno zdravstvo u Imotskom danas je svečano otvorio ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji je održao i radni sastanak sa zdravstvenim djelatnicima Imotskog i Splitsko-dalmatinske županije.

U adaptaciju prostorija i ugradnju lifta uloženo je oko četiri milijuna kuna, koje je osigurao županijski Dom zdravlja.

Ministar Ostojić je rekao kako je obnova centra za hemodijalizu važna za pacijente, koji tu moraju dolaziti tri puta tjedno. "Zahvaljujući sredstvima koje smo dobili decentralizacijom i sredstvima od županije, dobit će se odličan centar za hemodijalizu, u kojem će se obaviti oko 3.000 postupaka godišnje", kazao je ministar Ostojić.

Prethodno je ministar Ostojić s djelatnicima imotskog Doma zdravlja i predstavnicima Županije razgovarao o otvaranju rodilišta, radiološkoj ambulanti, otvaranju stacionara za produženo liječenje i dolasku specijalista u Imotski.

Rekao je da Imotski neće moći dobiti rodilište dok se "ne osiguraju kadrovski i prostorni uvjeti". "Teška je situacija i s radiološkom ambulantom zbog nedostatka stručnog kadra", kazao je Ostojić, koji smatra kako i u tom slučaju treba više suradnje županijskog Doma zdravlja s lokalnom samoupravom, koja, kazao je, ima obvezu ulaganja u tri osnovna segmenta: dječje vrtiće, zdravstvo i obrazovanje.

Najavio je da se ide u programe sanacije svih zdravstvenih ustanova, pa tako i Domova zdravlja.

Uz ministra na otvaranju su bili zamjenik župana splitsko-dalmatinskog Luka Brčić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Županije Helena Bandalović i ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomir Petric.

(Hina) xzjur yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙